Останні новини:

Армія РФ має просування у напрямку Вовчанська — ISW (карта)

Поділитися:

Водночас окупанти хочуть підійти до Харкова в радіусі трубної артилерії.

Окупанти незначно просунулися в межах Вовчанська на тлі триваючих боїв на північний схід від Харкова.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни.

За даними ISW, геолокаційні кадри, опубліковані 9 серпня, показують, що російські війська незначно просунулися в межах центру Вовчанська – на північний схід від Харкова. Водночас 11 і 12 серпня тривали бої в межах Вовчанська та безпосередньо на схід від міста поблизу Тихого.

Російський мілблогер стверджував, що українські війська не ведуть наступальних дій на північ від Харкова біля Глибокого чи на захід від Вовчанська поблизу Зеленого та Стариці. Проте вони завдають потужних ударів по російських військах з безпілотників у цих районах.

“Водночас Харківське угруповання повідомило, що російські сили поблизу Вовчанська намагаються покращити свою матеріально-технічну базу та зв’язок, що може покращити загальне командування та контроль в цьому районі. А також російські сили на північний захід від Тихого зміцнюють свої поточні позиції”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що штурмові частини 4-ї десантно-штурмової бригади рф продовжують бої в районі Вовчанська. Утім, наразі головне зусилля окупантів – відкинути українські сили від міжнародного кордону з Бєлгородською областю та підійти до Харкова в радіусі трубної артилерії.

Нагадаємо, Росія та Україна мають намір продовжувати надходити трубопровідним газом до Європи, навіть якщо тривають бойові дії поблизу ключового транскордонного пункту транзиту палива.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...