Зростання ВВП Ізраїлю сповільнюється через охолодження експорту та інвестицій під час війни, – Bloomberg

Поділитися:

Економічне зростання Ізраїлю сповільнилося більше, ніж очікувалося, у другому кварталі року, не зумівши підтримати початкове відновлення після війни проти ХАМАС.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Відповідно до попередніх даних, опублікованих Центральним бюро статистики Ізраїлю в неділю, валовий внутрішній продукт зріс на 1,2% в річному вимірі в сезонно скоригованому вимірі після різкого зростання на 17,3% протягом попередніх трьох місяців. Опитані Bloomberg економісти очікували зростання на 5,9%.

ВВП зріс на 0,3% щокварталу, свідчать цифри. За словами Ронена Менахема, головного економіста з ринків Mizrahi Tefahot Bank, цифри були слабкими порівняно з прогнозами, а також попередніми ознаками випереджаючих індикаторів. ВВП на душу населення скоротився на 0,4% у річному обчисленні, «що чітко вказує на значну шкоду, яку завдає економіці триваюча війна».

Найбільшою рушійною силою уповільнення став експорт, який, за винятком діамантів і стартапів, скорочується вже третій квартал поспіль на 7,1%, а також стагнація інвестицій в основний капітал. Імпорт, за винятком оборонного імпорту, кораблів, літаків і алмазів, також скоротився на 7,3% у річному обчисленні.

Нагадаємо, найзавантаженіші порти США демонструють сплеск імпорту.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...