Останні новини:

Зростання Китаю несподівано сповільнилося до найгіршого темпу за п’ять кварталів, – Bloomberg

Поділитися:

Економічне зростання Китаю гірше, ніж очікувалося, що додає тиску на Сі. Низькі споживчі витрати підірвали експортний бум, що змусило політиків збільшити підтримку на економічній зустрічі, яка проходила цього тижня.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Валовий внутрішній продукт зріс на 4,7% у другому кварталі порівняно з тим же періодом минулого року, що є слабшим за всі, крім однієї з 28 оцінок в опитуванні економістів Bloomberg. Роздрібні продажі зросли найнижчими місячними темпами з грудня 2022 року, що свідчить про те, що низка зусиль уряду, спрямованих на підвищення довіри до виробників, мало сприяла пожвавленню китайського споживача.

Ставка президента Сі Цзіньпіна на виробничий і високотехнологічний сектори для стимулювання зростання Китаю в епоху після пандемії отримала позитивні оцінки експертів, оскільки промислове виробництво трималося. Але ця стратегія вже стикається з геополітичними перешкодами. Ці ризики можуть посилитися після того, як колишній президент США Дональд Трамп, який погрожував підвищити тарифи на різке зростання китайського імпорту в разі переобрання, підбадьорив своїх прихильників після того, як під час замаху йому прострелили вухо на передвиборчому мітингу.

«Зростаюча ймовірність Трампа 2.0 означає, що Китаю знадобляться додаткові політичні зусилля, щоб своєчасно збільшити свій внутрішній попит, оскільки виникають ризики зниження зовнішнього попиту», — сказав Сяоцзя Чжі, економіст Credit Agricole CIB у Гонконгу.

Нагадаємо, виникли два протилежні наративи щодо бурхливого розширення виробництва в Китаї за рахунок електромобілів, відновлюваних джерел енергії та високотехнологічних товарів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...