Землетрус в Марокко: країна отримує іноземну допомогу після роздратування населення через повільне реагування влади – Вloomberg

Поділитися:

Марокко почало дозволяти командам з Іспанії, Великої Британії та двох арабських країн допомагати в рятувальних роботах після землетрусу, оскільки громадський гнів зростає щодо внутрішньої реакції на найбільш смертоносне стихійне лихо в країні за шість десятиліть.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Оскільки кількість загиблих наразі становить близько 2500 людей, рятувальники намагаються поспішати з часом, обшукуючи сотні віддалених сіл у горах Високого Атласу поблизу епіцентру п’ятничного землетрусу. Місцеві ЗМІ опублікували численні повідомлення про постраждалих марокканців, які вимагали значно швидшої допомоги.

Катастрофа завдала шокуючого удару по Марокко, 37-мільйонній країні, яка вважає себе острівцем стабільності в Північній Африці і яка була яскравою плямою в регіоні. У сусідньому місті Марракеш, частково пошкодженому землетрусом, у жовтні мають відбутися щорічні зустрічі Міжнародного валютного фонду та Світового банку.

Поки що немає оцінки загального збитку, спричиненого найстрашнішим землетрусом, який стався в Марокко з 1960 року, коли 12 000 людей загинули навколо атлантичного прибережного міста Агадір. У понеділок деякі аналітики розділилися щодо того, наскільки серйозно катастрофа вдарить по економіці в 140 мільярдів доларів, яка залежить від туризму, сільського господарства та торгівлі з Європейським Союзом.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи