Занадто багато сталі в Китаї означає проблеми для світу, – Bloomberg

Поділитися:

Занадто багато сталі в Китаї означає проблеми для світу.

Річний обсяг продажів сталі шанхайського трейдера Юй Юнчжана скоротився більш ніж на три чверті за кілька років на настільки поганому ринку, що він «не бачить світла в кінці тунелю».

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

За понад 1000 миль від Китаю, у Чилі, Гектор Медіна скоро втратить роботу після майже п’яти десятиліть роботи на металургійних заводах Уачіпато.
Об’єднуючим чинником є ​​Китай — домінуюча сила, яка довгий час панувала над галуззю, в якій вони працюють, а також над їхньою кар’єрою та засобами до існування.

Коли справа доходить до сталі, Китай є королем, виробляючи понад 1 мільярд тонн на рік, що значно перевищує половину світового виробництва. Але зараз світове виробництво хитається. І подібно до того, як це потрясло світову промисловість під час її підйому до супервиробника металу, падіння сталі після піку може бути не менш бурхливим.

Простіше кажучи, спад у внутрішньому будівництві означає, що сталі забагато, а попиту занадто мало. Для решти світу існує побоювання, що він стане більше звалищем для надлишків продукції, зниження цін, виведення заводів з бізнесу та позбавлення працівників від роботи.

Це посилило б економічні виклики, з якими зараз стикається світ, особливо в Європі, де цього року Німеччина (її економіка та виробництво) майже не зросте. США посилили захист галузі, але будь-які передбачувані загрози все ще можуть стати політичними проблемами на президентських виборах, враховуючи важливість металургії в таких штатах, як Пенсільванія.

Прагнення президента Сі Цзіньпіна припинити залежність від зростання власності має серйозні наслідки для сталеливарної промисловості. Він хоче, щоб високотехнологічне виробництво та зелені технології підтримували економіку № 2 у світі в найближчі десятиліття, а криза нерухомості в країні поклала кінець довгій епосі швидкого зростання попиту.

Але є великі питання щодо того, як лідери країни можуть впоратися зі скороченням, оскільки вони намагаються підтримати економіку та робочі місця.

«Маржа скорочується разом із падінням цін. Я навряд чи зможу заробити гроші цього року. Китайський попит слабкий», — сказав Юй, чий торговельний бізнес у Шанхаї продає сталеві палі для фундаменту — класичний будівельний сталевий продукт.

Нагадаємо, економічне зростання Ізраїлю сповільнилося більше, ніж очікувалося, у другому кварталі року, не зумівши підтримати початкове відновлення після війни проти ХАМАС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...