Останні новини:

Євро встановлюється для найдовшого зростання за майже два десятиліття, оскільки долар падає – Вloomberg

Поділитися:

Євро йшов до найдовшої виграшної серії по відношенню до долара з 2004 року, оскільки інвестори припускали, що Федеральна резервна система близька до завершення кампанії підвищення процентних ставок.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Загальна валюта зросла на 0,4% до 1,1276 долара у вівторок, продовживши зростання на дев’ятий день і досягнувши найвищого рівня з лютого 2022 року. Пара підскочила на 4% менш ніж за два тижні, довівши свій ріст з початку року до 5,1%.

Інвестори продають долар через те, що Федеральна резервна система може незабаром завершити свій цикл посилення, а підвищення в липні все більше вважається останнім. Спотовий індекс долара впав до 15-місячного мінімуму після того, як дані показали, що інфляція в США знизилася більше, ніж очікувалося, що призвело до зниження прибутковості казначейських облігацій США.

З технічної точки зору євро є перекупленим після зростання більш ніж на 18% після мінімумів, досягнутих у вересні, коли він впав нижче паритету з доларом. Це також на рівнях, пов’язаних з неминучими відкатами.

Однак показники опціонів вказують на подальше зростання, причому короткострокові опціонні настрої є найсильнішими з лютого 2022 року, тоді як ставки на одномісячні опціони вперше за 17 місяців близькі до підвищення. Хедж-фонди також налаштовані оптимістично, додавши опціони, які виплачуються, якщо євро зміцниться до 1,15 долара протягом наступних одного-трьох місяців.

Нагадаємо, згідно з офіційним курсом Національного банку України, 24 червня курс гривні стосовно євро зміцнився майже на 33 копійки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...