Останні новини:

ЄС покращить економічну безпеку, щоб захистити ключові технології від Китаю – Вloomberg

Поділитися:

Цього тижня Європейський Союз зробить наступний крок у своїх зусиллях відродити себе в глобальну державу, яка зможе використовувати свій величезний єдиний ринок, щоб відсічи насильницьким діям з боку Пекіна, Москви і навіть Вашингтона.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Виконавчий орган ЄС оприлюднить пропозицію з правилами, спрямованими на посилення його повноважень перевіряти та потенційно блокувати іноземні інвестиції в чутливі галузі, включно з іноземними контрольованими компаніями в межах блоку, а також розглядає можливість створення фонду для збільшення Розробка технологій, які можуть служити як військовим, так і цивільним цілям, згідно з проектом плану.

Пандемія Covid і війна Росії проти України виявили надмірну залежність ЄС від поставок з інших країн, а також вразливість торгівлі з партнерами, які не поділяють цінності блоку. Це зосереджує увагу на необхідності захисту економічної безпеки ЄС, як для захисту поставок імпортованих технологій, так і для того, щоб конкуренти не могли отримати контроль над стратегічними галузями промисловості Європи.

Нагадаємо, уряд президента Луїса Інасіо Лула да Сілви оприлюднив плани інвестувати 300 мільярдів реалів (60 мільярдів доларів) у промисловість Бразилії, що старіє.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...