VW роздумує про перше в історії Німеччини закриття заводу, щоб скоротити витрати, – Bloomberg

Поділитися:

Volkswagen AG розглядає можливість безпрецедентного закриття заводів у Німеччині, влаштувавши протистояння з потужними профспілками, оскільки найважливіша галузь країни бореться за своє майбутнє.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Потенційні заходи також включають спробу припинити тридцятилітню угоду компанії з працівниками щодо збереження робочих місць, про що й повідомила компанія в понеділок. Головною метою VW є його неефективний бренд легкових автомобілів, маржа прибутку якого скорочується через стрімкий перехід на електромобілі та уповільнення споживчих витрат.

Будь-які зупинки означатимуть перше закриття в Німеччині за 87-річну історію компанії. Після цієї новини акції VW підвищилися на 1,3%, компенсувавши цьогорічні втрати на 13%.

«Економічне середовище стало ще жорсткішим, і в Європу проникають нові гравці», — сказав у своїй заяві головний виконавчий директор VW Олівер Блуме. «Німеччина як місце для бізнесу ще більше відстає з точки зору конкурентоспроможності».

Повномасштабний трудовий спір став би серйозним випробуванням для генерального директора, який також очолює бренд спортивних автомобілів Porsche, після того, як профспілкові сутички позбавили кількох його попередників у VW.

Нагадаємо, капіталізація інвесткомпанії американського мільярдера Воррена Баффета Berkshire Hathaway Inc. майже досягла позначки в $1 трлн.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи