Виробники сталі та алюмінію підштовхують уряд Трюдо до прийняття так званих китайських мит, – Bloomberg

Поділитися:

Виробники сталі та алюмінію в Канаді закликають уряд прем’єр-міністра Джастіна Трюдо негайно запровадити нові мита на китайську продукцію, кажучи, що метали з азіатської електростанції заповнюють канадський ринок і загрожують місцевим робочим місцям.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Кетрін Кобден, президент і головний виконавчий директор Канадської асоціації виробників сталі, повідомила на прес-конференції в Оттаві в четвер, що США і Мексика вже працюють над підвищенням податків на китайський алюміній і сталь. «Китай не грає за правилами. Уряд не повинен мати ілюзій, що вони це роблять. І я думаю, що сталеливарна промисловість є дуже яскравим прикладом цього. Ми відчуваємо руйнівні наслідки надлишку потужностей Китаю вже більше десяти років», – сказала вона.

На початку цього місяця Канада завершила 30-денні консультації щодо заходів стосовно обмеження імпорту китайських електромобілів, включаючи перегляд вищих мит, спрямованих на узгодження політики з політикою США та Європейського Союзу. Під час переговорів міністр фінансів Христя Фріланд зустрілася з виробниками сталі та алюмінію та, схоже, обмірковує додаткові збори не лише для електромобілів.

Нагадаємо, акції китайських сільських комерційних банків, що базуються в провінції Цзянсу, впали після того, як регулятори розпочали розслідування проти кредиторів за маніпулювання цінами на ринку облігацій.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...