Виконання біржових договорів: Агенти УУБ проконтролювали передачу реалізованої необробленої деревини покупцеві

Поділитися:

Українська універсальна біржа, яка є одним з провідних ліцензованих електронних торговельних майданчиків за обсягами реалізації необробленої деревини, уважно слідкує, щоб сторони контракту виконували взяті на себе зобов’язання з виконання договорів. Адже, як продавець, так і покупець мають задовольнити свої господарські потреби – лісокористувач реалізувати сировину, а деревообробник отримати вчасно необхідний йому ресурс потрібних параметрів.

Тому на УУБ діє моніторинг виконання договорів за напрямком «Необроблена деревина та пиломатеріали», що складається з консультації учасників, оперативного розв’язання спірних питань, супроводу чинних контрактів. До цього блоку заходів входить і контроль передачі реалізованого ресурсу покупцеві безпосередньо на місці його відвантаження. Цю роботу проводять Агенти УУБ в регіонах.

Такий процес відбувся й на Житомирщині, де Філія «Ємільчинське лісове господарство» ДП «Ліси України» продала партію необробленої деревини (круглі лісоматеріали) ТОВ «Веселі Бобри».

Представники Агента біржі та лісового господарства разом оглянули реалізований ресурс. Звірили його якість, породу, кількість та розміри, що зазначені у документації. Вони відповідали вказаним. Тож, порушень виявлено не було й покупець отримає потрібний йому товар згідно з визначеним строком постачання.

«Виконання договорів сторонами є одним з найвагоміших чинників від яких залежить стабільність ринку. Тому, ми як Агенти біржі, уважно слідкуємо, щоб у сторін при передачі деревини не виникало взаємних претензій й укладений контракт було виконано. Якщо й виникають незначні непорозуміння, ми розв’язуємо їх на місці. Завдяки моніторингу виконання контрактів й зокрема контролю відвантаження реалізованої сировини покупцеві, рівень виконання договорів на УУБ складає близько 90%», – зазначив В. Міцкевич, виконавчий директор ТОВ «ВЛМ -1» (Агент УУБ).

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
28 Жовтня 2024 року - 15:33
Консервована риба — не лише смачний та поживний, а й...
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...