Війна на Близькому Сході: банк Ізраїлю знижує економічні прогнози при збереженні ставки – Вloomberg

Поділитися:

Центральний банк Ізраїлю переглянув свої економічні прогнози, оскільки війна з ХАМАС стає великою перешкодою для зростання, а політики залишають процентні ставки без змін, оскільки вони зосереджуються на підтримці шекеля.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Оновлені прогнози дослідницького відділу Банку Ізраїлю в понеділок показали, що валовий внутрішній продукт зросте на 2,3% у 2023 році та на 2,8% у 2024 році, порівняно з попереднім прогнозом у 3% за обидва роки. Прогноз припускає, що конфлікт стримується на півдні країни, і губернатор Амір Ярон пізніше заявив, що ширша війна вплине на його оцінки.

Ізраїль рахується з економічною вартістю кризи, яка потрясла ринки від облігацій до іноземної валюти та стерла близько 19 мільярдів доларів із вартості еталонного фондового індексу країни. Ці наслідки спричинили безпрецедентні інтервенції центрального банку з обіцянкою продати 30 мільярдів доларів для підтримки шекеля.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що наказав винищувачам, озброєним гіперзвуковими ракетами, розпочати цілодобове патрулювання над Чорним морем, посилюючи напруженість у відносинах із США на тлі війни в Україні та спіралеподібної кризи на Близькому Сході між Ізраїлем і ХАМАС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...
2 Липня 2024 року - 11:26
25-річний мешканець Маріуполя Микола Бурлака, що до початку повномасштабного вторгнення...
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів