Війна Ізраїлю та ХАМАС загрожує цінам на енергоносії, посилюючи інфляційні ризики – Bloomberg

Поділитися:

Трохи більше тижня тому здавалося, що ціни на нафту нарешті почали падати. Тепер війна на Близькому Сході загрожує зберегти їх на високому рівні — а разом з цим і інфляцію.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Війна, що розгортається між Ізраїлем і ХАМАС, ризикує порушити регулярний потік нафти з регіону, розпалюючи волатильність на світових енергетичних ринках. Нафта подешевшала сьогодні після різкого зростання на початку тижня, тоді як європейський газ зріс кілька днів тому після того, як Chevron закрила велике газове родовище в Ізраїлі.

На тлі невизначеності щодо того, чи пошириться конфлікт на інші країни та чи будуть додаткові санкції проти Ірану, один трейдер сказав, що нафта може досягти навіть 100 доларів за барель.

Ця нестабільність може ускладнити ситуацію для Федерального резерву, де політики наполегливо працюють, щоб приборкати ціновий тиск.

Останнім часом витрати на енергоносії були головною рушійною силою інфляції в США. Стрибок цін на бензин наприкінці липня вплинув на загальні споживчі ціни в серпні, які зросли найшвидшими темпами за останній рік. Дані про ціни виробників сьогодні показали, що ця тенденція збереглася у вересні, причому стрибок вартості бензину спричинив значну частину неочікуваного зростання оптових цін.

Нагадаємо, придбання корпорацією Exxon Mobil компанії Pioneer Natural Resources Co. за 59,5 мільярдів доларів, найбільша енергетична угода США за останні десятиліття, готова розпочати нову еру поглинань, що змінюють галузь.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності