Відклюення гальм BMW і загроза роботи VW поглиблюють кризу німецької промисловості, – Bloomberg

Поділитися:

Німецькі виробники автомобілів все глибше занурюються в кризу, підриваючи майбутнє найважливішої галузі країни. BMW AG попереджає, що прибуток постраждає через проблему з гальмами, а Volkswagen AG скасовує захист робочих місць, яким працівники користувалися протягом трьох десятиліть.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Акції BMW впали після того, як компанія оприлюднила інформацію про зростання вартості відкликання 1,5 мільйона автомобілів через несправності гальмівних систем Continental AG. VW підтвердив плани припинити гарантії зайнятості в Німеччині, нарікаючи на втрату нацією конкурентоспроможності.

Ще один удар німецька економіка отримала у вівторок, після того, як Росія припинила постачання дешевого газу. Виробники автомобілів у країні важко переходять на електромобілі, і BMW заявила, що низький попит у Китаї створює додаткову загрозу продажам і прибуткам.

Минулого тижня VW шокував робітників у Німеччині планами потенційно закрити заводи в країні вперше за майже дев’ять десятиліть своєї історії. Корпоративна бомба сталася наступного дня після того, як політичний тривожний дзвінок викликали результати виборів у регіонах, на яких популістські партії досягли великих успіхів.

Нагадаємо, протягом 2024 року у Франції закуповуватимуть снаряди та обладнання ППО для ЗСУ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...