Напередодні Великодніх свят ціна на курячі яйця в Україні стрімко зростає, досягаючи позначки в 90 гривень за десяток у деяких регіонах країни. Експерти пов’язують таке подорожчання з сезонним збільшенням попиту та зростанням витрат на виробництво через високі ціни на корми та енергоресурси.
За даними аналітиків, у супермаркетах ціна варіюється залежно від категорії продукції. Подекуди преміальні бренди пропонують яйця за понад 100 гривень, що викликає резонанс серед споживачів.
Фахівці прогнозують, що після завершення святкового періоду ціни поступово стабілізуються, а виробники вже планують заходи для оптимізації витрат у майбутньому.
Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!