Велика криза нерухомості в Європі тільки починається – Вloomberg

Поділитися:

Житлові будинки втрачають попит, оскільки витрати різко зросли, а млява бюрократія та дедалі суворіші правила енергоефективності посилюють зустрічний вітер. З огляду на те, що з житлом і так не вистачає, ситуація загрожує обтяжити зростання та ще більше розпалити політичну напругу, оскільки дефіцит стискає все більше виборців.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Найбільш постраждалі країни є одними з найбагатших. Кількість нових дозволів на будівництво в Німеччині впала більш ніж на 27% за перше півріччя. Кількість дозволів у Франції впала на 28% до липня, а у Великій Британії цього року очікується падіння більш ніж на 25%. Швеція переживає найгірший спад з часів кризи 1990-х років, темпи будівництва менш ніж на третину від того, що вважається необхідним для задоволення попиту.

Ситуація означає, що уряди не виконують обіцянки виборцям. У Швеції є конституційна обіцянка забезпечити доступне житло, але пропозиція орендних квартир не встигає за попитом протягом десятиліть, що підвищує ціни на житло та змушує людей жити в суборендах на чорному ринку. У Великій Британії будівництво будинків постійно не досягає мети в 300 000 будинків на рік, встановленої правлячим консервативним урядом у 2019 році.

Нагадаємо, Китай розглядає можливість збільшення дефіциту бюджету на 2023 рік, оскільки уряд готується розгорнути новий раунд стимулювання, щоб допомогти економіці досягти офіційної цілі зростання.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...