В “Укренерго” розповіли про ситуацію зі світлом та чергами знеструмлення на 15 липня

Поділитися:

У понеділок, 15 липня, заходи обмеження споживання електроенергії будуть діяти упродовж усієї доби. При цьому застосовуватимуться чотири та три черги відключень світла.

Про це повідомила прес-служба “Укренерго” та ДТЕК.

В “Укренерго” зазначили, що з 16:00 до 24:00 обленерго будуть застосовувати чотири черги відключень одночасно. В інші години діятимуть три черги відключень електроенергії.

“Споживайте, будь ласка, ощадливо”, — закликали громадян українські енергетики.

Варто зазначити, що у Києві, Київській, Одеській, Донецькій і Дніпропетровській областях залишається високою ймовірність застосування світло-сірих зон відключень. Вони можливі також упродовж всієї доби.

У ДТЕК пообіцяли в разі змін оперативно інформувати населення на своїх інформаційних ресурсах, зокрема, на Telegram-каналі.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що приблизно після 20 липня в Україні має покращитися ситуація в енергетиці. На теперішній момент триває її децентралізація енергетики.

Декілька днів тому учасники дискусії “Енергетична стійкість України в умовах тотальної війни”, яка відбулася в Українському кризовому медіацентрі, заявили, що український бізнес і деякі активні громади запроваджують малу генерацію, яка покращить їхню енергостійкість взимку. І це варто наслідування.

Нагадаємо, заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що на осінь Україна планує імпортувати більшу кількість електроенергії. Але для цього потрібно вирішити деякі технічні моменти щодо співпраці з нашими союзниками-сусідами.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
21 Серпня 2024 року - 22:32
На засіданні 20 серпня Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт...
21 Серпня 2024 року - 17:04
Компанія KPMG в Україні розпочала опитування українських СЕО для щорічного...
20 Серпня 2024 року - 17:59
"За" проголосували 265 парламентарів. Цей закон дозволяє судам припиняти діяльність...
19 Серпня 2024 року - 20:51
Прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер дав вказівку раді національної безпеки розробити...