В Україні можливі знеструмлення на 20 годин – «Укренерго»

Поділитися:

В “Укренерго” прокоментували заяви деяких ЗМІ та фахівців щодо ймовірного відключення світла взимку на 20 годин.

За словами Кудрицького, такі прогнози зараз можна порівняти з ворожінням на кавовій гущі, адже ніхто не знає, що буде з українською енергосистемою взимку. Все залежатиме від того, чи продовжить РФ атакувати енергооб’єкти та здатності України відновити вже пошкоджені потужності.

“Це залежить від дуже великої кількості факторів. Найперше, від російських обстрілів. Ніхто не знає, які пошкодження нас чекають у найближчі місяці і те, з яким парком енергоблоків на теплових і гідроелектростанціях ми підійдемо до осінньо-зимового періоду”, ‒ сказав він.

Водночас Кудрицький не виключає, що у зимовий період світло можуть давати по кілька годин на день. Він пояснив, що це “песимістичний сценарій”, коли графіки “можуть тривати не 4 години через 4, а 6-7 годин без світла, і 2-3 години зі світлом”.

Однак є і оптимістичні сценарії, якщо до зими вдасться відновити пошкоджені об’єкти генерації, а нові атаки РФ не матимуть успіху.

За його словами, фахівці “Укренерго” зараз опрацьовують кілька сценаріїв на проходження опалювального сезону. З цими деталями ознайомлені лише невелике коло осіб, відтак

Кудрицький сумнівається, що журналісти чи представники інших енергетичних компаній мають достовірний план щодо ситуації з електроенергією взимку.

“Є сценарії з холодною та теплою зимою. Наразі це гадання на кавовій гущі. Як оператор, ми прораховуємо найгірші і найкращі випадки нас може очікувати, і дії під час кожного з них. Але орієнтувати людей, що електрики не буде 12-15-20 годин ми просто не можемо, тому що ніхто не знає, що насправді нас чекає”, ‒ сказав Кудрицький.

Нагадаємо, голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький констатував, що нині маємо абсолютно безпрецедентні масштаби руйнувань енергосистеми. Найбільш критична ситуація склалась на теплових електростанціях та ГЕС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...
21 Червня 2024 року - 14:33
Гроші — одна з важливих складових у житті, а кредитування...