В ОАЕ планують вивести сільське господарство та безпеку води на новий рівень, – Bloomberg

Поділитися:

В Абу-Дабі оголосили про прагнення додати у найближчі 20 років 25 мільярдів доларів до економіки через сільське господарство. Задля цього було створено новий підрозділ, що займатиметься технологіями, їх втіленням у життя та іншими необхідними моментами.

Про це повідомили у Telegram “Перший Бізнесовий“.

Департаменту економічного розвитку емірату Абу-Дабі у суботу оприлюднив заяву, згідно з якою Кластер розвитку сільського господарства та водопостачання (AGWA) має на меті залучити інвестиції на суму 128 мільярдів дирхамів (34,8 мільярда доларів) до 2045 року. Вже відомо, що цей амбітний проєкт надасть змогу створити до 60 тис. робочих місць, а на додаток будуть використані інноваційні технології у сегментах харчових продуктів та очищення води.

«Ці зусилля є невід’ємною частиною нашої стратегії диверсифікації економіки Абу-Дабі та забезпечення стійкості та стійкості», — написано в заяві.

Нагадаємо, що впродовж минулого року суттєво зріс фінансовий сектор Абу-Дабі – зокрема, кілька великих фірм відкрили офіси в місті або перемістили туди вищого керівництва. Серед них були Goldman Sachs Group Inc., Brevan Howard Asset Management і сімейний офіс Рея Даліо. Також варто згадати, що Об’єднані Арабські Емірати, частиною яких є Абу-Дабі, є, мабуть, найбільш економічно диверсифікованим серед багатих нафтою сусідів Перської затоки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...