Уряд планує реформувати оподаткування грального бізнесу та запровадити єдину платіжну систему

Поділитися:

Уряд України оголосив про намір змінити систему оподаткування грального бізнесу, щоб зробити її більш прозорою та ефективною. Одночасно планується запровадити єдину платіжну систему для всіх видів азартних ігор, що дозволить краще контролювати доходи та зменшити ризики зловживання азартними іграми.

Ця ініціатива має на меті забезпечити більш чітке регулювання грального бізнесу, а також забезпечити додаткові доходи для державного бюджету. Планується, що нова система буде впроваджена до кінця року, що дозволить країні стати однією з найпередовіших у сфері регулювання азартних ігор в Європі.

Нагадаємо, початковим пунктом першого етапу реформи, за його словами, є ліквідація КРАІЛ. Замість неї планується створити «центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері організації та проведення азартних ігор». Якщо відповідний законопроєкт ухвалять, то нова «Агенція регулювання азартних ігор» (АРАІ) втратить значну частину автономності та колективної безідповідальності, які має КРАІЛ. Натомість АРАІ набуде певного контролю з боку уряду. Базові ж функції Агенції, згідно з проєктом закону, фактично дублюватимуть повноваження КРАІЛ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...