Останні новини:

Українців закликали економити електроенергію впродовж наступного тижня – подробиці

Поділитися:

Вже наступного тижня графіки відключень електроенергії можуть повернути через спекотну погоду. Громадянам необхідно заощадливо використовувати світло у пікові години доби.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

“Дійсно, очікуємо ріст споживання на наступному тижні. Ми очікуємо, що погода буде достатньо жаркою практично по всій території України, і це, без сумніву, призведе до того що споживання зросте, як побутовими споживачами, так і бізнесом”, — йдеться у заяві Гринчук.

Вона наголосила, що у неділю, 18 серпня, обмежень з електроенергією не буде, але вже з понеділка “Укренерго” діятиме, виходячи із ситуації зі споживанням.

“Якщо вийде нам своїми силами — за допомогою імпорту, залучення аварійної допомоги — покривати споживання то тоді графіки звісно застосовуватись не будуть. Якщо ж ні — для того, щоб збалансувати систему є ймовірність застосування на наступному тижні графіків”, — сказала Гринчук.

Заступниця міністра енергетики також підкреслила, що громадян просять на наступному тижні економно використовувати електроенергію у пікові години — вранці та ввечері.

Нагадаємо, 8 серпня, у прес-службі ДТЕК повідомляли, що ситуація в енергетиці дещо покращилась, тож наразі немає графіків відключень світла. Без обмежень можна обійтись приблизно до середини жовтня, якщо Росія не буде обстрілювати енергетику. Також негативно на ситуацію в енергетиці впливає аномальна спека.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...