Українці отримають одноразову допомогу у 1000 гривень від уряду

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський оголосив про нову програму соціальної допомоги «єПідтримка», яка стартує з 1 грудня. Кожен громадянин України, незалежно від віку, отримає одноразову фінансову допомогу в розмірі 1000 гривень.

Зеленський зазначив, що ці кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електроенергії, придбання квитків на потяги «Укрзалізниці», ліків, книжок та культурних заходів. Також ці гроші можна буде задонатити на військових або волонтерів.

Президент підкреслив, що уряд вже виділив 8 мільярдів гривень на реалізацію цієї програми. Він також додав, що всі деталі програми будуть визначені Кабінетом Міністрів найближчим часом, щоб гроші були доступні українцям вже з початку грудня.

Ця ініціатива спрямована на підтримку населення в умовах економічної кризи та війни, а також на стимулювання внутрішнього попиту.

Нагадаємо, раніше ми писали, кому у опалювальному сезоні 2024–2025 автоматично перерахують житлові субсидії, а кому потрібно уточнити дані та як оформити субсидію вперше.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...