У Зеленського розповіли про пошуки альтернативи підвищенню податків для фінансування армії

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд активно шукає “альтернативні рішення” для фінансування Сил оборони країни. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

Плануємо рішення, які треба ухвалити для підтримки наших Сил оборони. А також для підтримки економічної активності в країні. Щоб ми могли не лише зберегти робочі місця, а й дати українській економіці більше можливостей, більше потенціалу зростання”, — зазначив Зеленський.

За словами президента, уряд вже працює над підготовкою відповідних проєктів рішень, які будуть представлені найближчим часом. Однією з ключових домовленостей є пошук альтернативних рішень, які не чинитимуть додаткового тиску на легальний бізнес.

“Міністри шукатимуть альтернативні рішення, без тиску на «білий» бізнес. А також домовилися про додаткові державні кроки щодо детінізації”, — додав він.

Окрім цього, Зеленський повідомив, що обговорюються конкретні кроки для отримання 50 мільярдів доларів від заморожених російських активів.

“Нам потрібен реальний механізм. Потрібно, щоб кошти від активів агресора працювали на реальну допомогу захисту від агресора – щоб все це працювало заради України й українців уже найближчими місяцями”, — наголосив президент, висловлюючи сподівання на швидке вирішення цього питання.

Нагадаємо, лише три дні тому Forbes повідомив, що законопроєкт про загальне підвищення податків хоча й змінився, але все ще залишається в порядку денному влади. Відомо також, що уряд хоче обкласти податками таксистів і кур’єрів. Через імовірне підвищення податків на сполох б’ють аграрії і навіть ювеліри.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...