У ЄС підвищили мита на китайські електромобілі та очікують ексалації торгової напруженості, – Bloomberg

Поділитися:

Європейський Союз реалізував плани запровадити тимчасові тарифи на електромобілі, імпортовані з Китаю, які підвищать ставки до 48%, що може призвести до ескалації торгової напруженості з Піднебесною.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

У четвер ЄС підтвердив, що застосує тимчасові мита до трьох китайських виробників, які раніше були відібрані для антисубсидійного розслідування. Державний виробник MG SAIC Motor Corp., зокрема, відтепер має справу з тарифом 37,6% на додаток до існуючої ставки в 10%, тоді як материнська компанія Volvo Car AB Geely і BYD Co. отримає додаткові збори в розмірі 19,9% і 17,4% відповідно.

Інші виробники електромобілів у Китаї, які співпрацювали з розслідуванням, але не були відібрані, будуть обкладатися середньозваженим митом у розмірі 20,8%. А от ті фірми, які не співпрацювали з ЄС у вищезгаданому проєкту, зіткнуться з доповненням у розмірі 37,6%. Західні виробники автомобілів, такі як Renault, BMW і Tesla, також постраждали, причому американський виробник наразі складає основну частину поставок електромобілів з Китаю в ЄС.

Попередні мита застосовуватимуться вже з п’ятниці, а остаточно нові мита запрацюють до листопада поточного року, якщо не буде альтернативного рішення або якщо кваліфікована більшість країн-членів ЄС заблокує остаточний крок. У Євросоюзі вже заявили, що переговори з Китаєм активізувалися останніми тижнями, а експерти дійшли висновку у своєму розслідуванні, що Китай субсидує свою індустрію електромобілів до такої міри, що завдає економічної шкоди автовиробникам блоку.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін виклав свою пропозицію щодо нової євразійської архітектури безпеки, заснованої на поглибленні угоди Москви з Пекіном, щоб кинути виклик порядку в Європі після холодної війни, де домінували США та їхні союзники.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...