Останні новини:

У ВР назвали проєкт Національний кешбек популістським та пообіцяли зупинити його

Поділитися:

Національний кешбек, розрекламований урядом і президентом, може не відбутися. Принаймні низка народних депутатів вважає ініціативу популістською і шкідливою, тому Кабмін може не отримати схвалення парламенту. Про це заявив перший заступник голови фінансового комітету ВР Ярослав Железняк.

“Популістська ініціатива… Уряд ухвалив експериментальний проєкт про впровадження цього кешбеку за наші гроші… Проблема для уряду полягає в тому, що вони не можуть обійти тут парламент… Ми не дамо провести ці зміни, ми будемо їх збивати, уряд з нами не консультувався”, – сказав Железняк на брифінгу.

Тим часом Кабінет Міністрів України уже затвердив порядок “Національного кешбеку”. Відповідно до нього, громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів. При цьому, у Кабміні не говорили про те, що для втілення ідеї їм потрібне схвалення парламенту.

Нагадаємо, в Україні за ініціативи Президента Володимира Зеленського запускається програма підтримки громадян від держави «Національний кешбек».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...