У Туреччині прогнозують найвищий пік інфляції до 75%, – Bloomberg

Поділитися:

Політики, економісти та експерти у Туреччині мають надію, що погані часи для країни добігають свого кінця. Зокрема, це стосується інфляції з з піком близько 75%.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У Туреччині говорять про те, що такий доволі тривалий період підвищення цін я наслідком надм’якої монетарної політики, нестабільності національної валюти та так званої бюджетної щедрості. Перш ніж розпочнеться економічне зростання, інфляція наблизилася до 75% у травні, тоді як у квітні цей показник сягав лише 70%.

Натомість зараз траєкторія цін йде тим шляхом, який був передбачений турецьким Центробанком. Після того, як Реджеп Таїп Ердоган виграв вибори рік тому, було змінено ї економічні маяки. Зараз головне питання криється у тому, чи буде інфляція також наближатися до прогнозів на шляху до зниження. Також дуже важливо підготувати ґрунт для зниження процентних ставок після агресивного циклу жорсткості монетарної політики.

Натомість у МВФ вважають, що інфляція в Туреччині наприкінці року складе 38%, що, як і раніше, залишатиме її шостою у світі. Натомість Bloomberg Economics очікує, що річна інфляція впаде на 10 процентних пунктів кожен у липні та серпні.

Нагадаємо,  світові тенденції розходяться із планами ЄЦБ. Зокрема, у Європейському центральному банку роблять кроки до ослаблення євро.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...