Останні новини:

У світі назріває «війна шинки» з Китаєм, – Bloomberg

Поділитися:

Китай оголосив про початок антидемпінгового розслідування стосовно імпорту свинини з ЄС. На думку експертів, це перший та важливий крок до встановлення нових мит на м’ясну продукцію та на сировину. Це стало відповіддю на введення Брюсселем мит на китайські електромобілі. ЄС пояснив цей крок тим, що Китай отримує вигоду від так званого несправедливого субсидування.

Про це інформує Telegram “Перший Бізнесовий“.

Продуктові війни у світі – не новина. Зокрема, раніше були відомі «полунична війна» з французами в 1989 році, «війна за тунця» з британцями в 1990 році та «війна за калканів» з канадцями в 1995 році. Наразі відомо, що найбільшим експортером свинини до Китаю є Іспанія. Шинка Іберико – один з національних продуктів та візитка Іспанії – прийшлася до смаку китайцям. Також цей різновид м’яса поставляють до Піднебесної і інші країни ЄС – Данія, Бельгія, Франція та Німеччина, Нідерланди.

Натомість експерти вбачають у цій «шинковій війні» ще й політичну складову. Зокрема, йдеться про методику Пекіну, яку він використовував у попередніх торговельних сутичках з Європою, США та Австралією. Націлившись на сільське господарство, свинину з Європи, Китай досягає двох цілей: він стримує конфлікт і використовує величезний вплив європейського фермерського лобі.

Введене «м’ясне» мито має змусити Брюссель знизити мито на китайські електрокари. Відомо тако ж, що Німеччина вже була незадоволена митами, побоюючись за власні продажі автомобілів у Китаї. Натомість Іспанія та Франція ще остаточно не визначилися, чи можуть приєднатися до Берліна проти Брюсселя.

Нагадаємо, цього тижня В’єтнам вітав президента Росії Володимира Путіна, вказуючи на важливість дипломатичних та інших відносин між країнами, що є незмінними ще з часів Радянського Союзу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...