У Мінфіні США підписали угоду про допомогу Україні на мільярди доларів

Поділитися:

Бюджет України скоро може отримати додатково $3,9 мільярда.

Найближчим часом держбюджет України отримає грант від США на майже $3,9 млрд. Таку угоди підписали міністр фінансів Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Боб Сом. Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Відповідно до повідомлення, кошти буде направлено на виплати заробітної плати вчителям, співробітникам служб швидкого реагування (ДСНС), працівникам державних органів, а також на виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім’ям та особам з інвалідністю.Як уточнили у Мінфіні, це – перший транш прямої бюджетної підтримки від США у 2024 році. Загалом планується, що впродовж року фінансова допомога від країни буде $7,8 млрд.Кошти надійдуть через проєкт “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” (PEACE in Ukraine), який є основним фінансовим інструментом Світового банку для допомоги Україні.

Починаючи з червня 2022 року через проєкт PEACE in Ukraine до держбюджету вже надійшло  понад $25 млрд. Угода, про яку вказано в повідомленні, збільшить обсяг бюджетної підтримки в межах проєкту до майже $30 млрд, з яких понад 80% – кошти від США.

Нагадаємо, бюджету України бракує грошей. Кабмін планує збільшити податки, однак ця ініціатива стикається з критикою.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...