У МАГАТЕ занепокоєні пожежею поблизу Запорізької атомної електростанції

Поділитися:

Міжнародне агентство з атомної енергетики занепокоєне виникненням інтенсивних пожеж поруч з окупованою росіянами Запорізькою атомною електростанцією. Так, одна з пожеж була під повітряними кабелями електропередач, які забезпечують електроживлення атомного об’єкта.

Як заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Ґроссі, ненадійність зовнішнього електропостачання несе серйозні ризики для ядерної безпеки на атомній станції.

Посадовець наголосив, що попри те, що всі реактори ЗАЕС залишаються в стані холодної зупинки, надійність зовнішнього електропостачання все ще є серйозним ризиком для ядерної безпеки, і потрібно запровадити заходи задля захисту цих ліній, що залишилися.

“Зовнішнє електропостачання ЗАЕС залишається вразливим, і будь-яка загроза працездатності останніх двох ліній електропередач викликає велике занепокоєння”, — наголосив він.

Загалом минулого тижня місія агентства спостерігала кілька пожеж на різних відстанях від ЗАЕС і прилеглих сіл.

“У той час, як літня спека триває, такі пожежі вздовж шляхів двох ліній, що залишилися, наражають ЗАЕС на ризик втрати зовнішнього електропостачання. Хоча цього разу не було відключення жодної лінії, ситуація підкреслила крихкість зовнішнього електропостачання ЗАЕС”, — додає Ґроссі.

Нагадаємо, раніше у МАГАТЕ повідомляли про знищення однієї зі станцій радіаційного моніторингу біля ЗАЕС. Це не несе негативних наслідків, проте послаблює безпекову ситуацію навколо об’єкту.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...