У Китаї зростає споживча інфляція та продовжується падіння заводських цін, – Bloomberg

Поділитися:

Споживча інфляція у Китаї показала значне прискорення впродовж квітня 2024 року. Це третій місяць поспіль, коли її рівень утримується на позиції вище нуля. При цьому промислові ціни знову впали, і це разом демонструє слабкий попит всередині країни.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Китайське Нацбюро статистики повідомило 11 травня про те, що індекс споживчих цін зріс на 0,3% у порівнянні з таким же періодом 2023 року. Натомість лише у березні поточного року він зріс на 0,1%, а от середній прогноз від економістів Bloomberg був іншим — зростання до 0,2%.

Заводські ціни в Китаї станом на зараз у дефляції, і ця ситуація незмінна з кінця 2022 року. У квітні 2024-го показник цін виробників впав на 2,5% у порівнянні з квітневим показником минулого року. Дефляційний тиск загрожує загалом всій економіці Китаю, і це попри те, що експортні показники впевнено зростають.

Китайський уряд докладає великих зусиль задля того, аби стимулювати зростання витрат домогосподарств. Все це на тлі спаду цін на нерухомість, послабленню ринку праці. Через падіння цін виробники товарів змушені констатувати скорочення прибутків, а це стає причиною зниження інвестицій у виробництво.

Нещодавнє опитування, в якому брали участь 20 тисяч роздрібних продавців, було проведене Генеральною торговою палатою Китаю. Його результати показали, що середня вартість замовлення скоротилася на початку травня найбільше за минулі 9 місяців. І це попри те, що під час святкування Дня праці у Китаї традиційно збільшується трафік клієнтів.

Нагадаємо, Financial Times провела нове опитування стосовно шансів Байдена на переобрання.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...