У Чилі зафіксовано стрімке зростання вартості міді, а також підвищено прогноз економічного зростання на 2024 рік, – Bloomberg

Поділитися:

Уряд Чилі видав новий прогноз економічного зростання на 2024 рік, у порівнянні із минулим він більш оптимістичний. Також були спрогнозовані вищі ціни, що означає перехід від майже річної стагнації до розвитку.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

За новим прогнозом валовий внутрішній продукт (ВВП) до кінця поточного року має зрости на 2,7%, а попередній прогноз вказував на зростання до 2,5%. Таку інформацію надав міністр фінансів Маріо Марсель у Сенаті у вівторок. Зокрема, підвищено прогноз на ціну міді — до 4,20 долара за фунт з 3,84 долара. Також є очікування, що вартість міді буде незмінною до 2028 року.

«Відбувся важливий перегляд, який відображає те, що відбувалося на ринках за останні місяці», — сказав Маріо Марсель. Станом на зараз економіка країни стала більш жвавою, і це на тлі збільшеня споживчих витрат. Але головна причина — у значному поштовху від міді.

Цього тижня вартість міді досягла дворічного максимуму. Так сталося через інвесторів, а саме: вони вбачають обмежену пропозицію шахт, що, можливо, призведе до дефіциту протягом кількох місяців. Натомість Центробанк Чилі продовжить свій цикл пом’якшення, надаючи таким чином помогу сім’ям і підприємствам.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах з’явилася тенденція до зростання виробничих цін.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...