Центральний банк Китаю зіткнувся з непростою політикою через наближення проводити дефляцію

Поділитися:

У п’ятницю Народний банк Китаю має нагоду оприлюднити прогноз монетарної політики на рік на тлі зростання спекуляцій щодо підтримки економіки — хоча неясно, наскільки будь-які дії допоможуть.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Питання про те, якою мірою центральний банк може продовжувати пом’якшувати грошово-кредитну політику, ймовірно, стануть ключовим предметом під час прес-конференції о 10:00 про фінансові дані за перше півріччя, організованої заступником голови Лю Гоцяном.

Прес-конференція відбулася в той момент, коли НБК бореться з кількома проблемами, включаючи загрозливу перспективу дефляції після зниження індексу споживчих цін у Китаї в червні. Хоча ці дані підштовхнули центральний банк до розгляду таких кроків, як зниження процентних ставок або збільшення пропозиції кредитів, економісти попередили, що такі дії матимуть лише обмежений вплив.

За словами Інь Цзяньфена, головного економіста Zheshang Bank Co., який раніше консультувався з центральним банком, зниження прибутку від інвестицій також заважає компаніям брати позики та інвестувати більше.

Їнь додав, що механізми фінансування місцевих органів влади, які були основною рушійною силою запозичень в останні роки, також відчувають труднощі з отриманням доходів і погашенням боргів.

Лю Юаньчунь, президент Шанхайського фінансово-економічного університету, заявив у нещодавній промові, що вищі витрати на позики серед приватних компаній порівняно з державними спотворюють вплив пом’якшення на економіку.

Тим часом економісти UBS Group AG підрахували у звіті у вівторок, що 15-20% нових кредитів можуть бути використані для виплати відсотків за старим боргом у 2023 році. Це означало б, що в реальну економіку надходить набагато менше кредитів, ніж здається.

Нагадаємо, місто в одній із найбідніших провінцій Китаю заполонило напівзбудованими дорогами та багатоквартирними будинками, що символізує зростаючу боргову кризу, з якою стикаються муніципалітети по всій країні після років зростання, яке стимулювалося стимулюванням.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...
2 Липня 2024 року - 11:26
25-річний мешканець Маріуполя Микола Бурлака, що до початку повномасштабного вторгнення...
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів