Центральний банк Китаю бачить додаткові кроки зростання, але нічого «різкого», – Bloomberg

Поділитися:

Глава центрального банку Китаю пообіцяв подальші кроки для підтримки економічного відновлення своєї країни, водночас попередивши, що він не вживатиме «радикальних» заходів.

Про це інформує Telegram “Перший Бізнесовий“.

Китайські державні ЗМІ опублікували пару інтерв’ю з головою Народного банку Китаю Паном Гоншеном у четвер – після того, як ключові показники за липень показали, що економічне зростання країни залишається слабким. Приріст роздрібних продажів залишився низьким, тоді як зростання інвестицій послабилося, що підкреслює падіння внутрішнього попиту на тлі тривалого спаду на ринку житла.

“НБК збільшить зусилля для ефективного впровадження грошово-кредитної та фінансової політики, яка була запроваджена цього року, і подальші кроки будуть зроблені відповідно до вимог Державної ради”, – сказав Пан Гоншен в інтерв’ю державній телекомпанії China Central Television у четвер. Він не став уточнювати можливі заходи.

Підтримка цінової стабільності та сприяння помірному відновленню цін є важливими міркуваннями, якщо зважати тривалі дефляційні ризики. “У той же час важливо зберігати політичне терпіння та стабільність, а також утримуватися від будь-якого різкого посилення чи різкого пом’якшення”, — сказав Пан, виступаючи в окремому інтерв’ю інформаційному агентству Xinhua.

Нагадаємо, акції зросли після того, як поточний звіт про інфляцію в США не вплинув на рішення по зниженню ставок.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...