Спалення акцій Китаю на 6 трильйонів доларів виявило для Сі глибші проблеми – Вloomberg

Поділитися:

Крах китайського фондового ринку на 6 трильйонів доларів відкриває болючу правду для уряду президента Сі Цзіньпіна: люди безнадійно похмуро дивляться на перспективи другої за величиною економіки світу, і їхній песимізм стає все важче ігнорувати.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Сильний розпродаж китайського еталонного індексу CSI 300 цього місяця призвів до різкого падіння до 40% за останні три роки, поглибивши страждання на ринку, де домінують інвестори. Урядовий пакет заходів порятунку, який розглядається, підкріплений приблизно 2 трильйонами юанів (280 мільярдів доларів) і раптове зниження рівня банківських резервів показують, що влада все більше прагне зупинити розгром.

Але як міжнародні, так і роздрібні інвестори залишаються скептичними щодо того, що цих заходів буде достатньо для стійкого відновлення.

Порівняно з багаторічною кризою нерухомості в країні та демографічними викликами зникнення фондового ринку може виглядати відносно поверхневою проблемою. Акції становлять частку сімейного багатства, ніж нерухомість, і немає ознак системного ризику, який міг би загрожувати фінансовій стабільності.

Але в країні, де державний контроль над фінансовими коментарями та економічними даними стає жорсткішим, ринки публічно нагадують про проблеми, які переслідують реальну економіку, від падіння цін на житло до зростання напруженості в торгівлі. Розпродаж ризикує зменшити споживчі витрати та бізнес-інвестиції, погіршивши економічні проблеми.

Нагадаємо, Володимир Путін перевіряє, чи готові США до переговорів щодо припинення війни Росії в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи