Останні новини:

Слідом за Афінами та Лондоном Париж підвищив показники економіки після Олімпійських ігор, – Bloomberg

Поділитися:

Коли Олімпійські ігри в Парижі відходять у пам’ять, а Паралімпіада розпочинається у столиці Франції, з’являються ознаки негайної вигоди від Ігор для французької економіки.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Згідно з індексом менеджерів із закупівель S&P Global, у серпні послуги зросли найшвидшими темпами за понад два роки, оскільки туристи стікалися на спортивні об’єкти та заповнювали паризькі кафе та бари, щоб подивитися на змагання .

Bloomberg Economics прогнозує, що Ігри забезпечать зростання валового внутрішнього продукту Франції на 0,3 відсоткових пункти в третьому кварталі, «головним чином через збільшення споживання квитків, трансляцій і послуг, пов’язаних з подорожами», — сказала аналітик Елеонора Мавроіді. «Цей ефект, однак, буде тимчасовим, і ми бачимо різке сповільнення зростання в 4 кварталі», – додала вона.

Згідно з оцінками Bloomberg Economics, зростання ВВП схоже на зростання ВВП минулих літніх Олімпійських ігор, яке коливалося приблизно від 0,1 до 0,4 відсоткового пункту. У серпні 2012 року під час Олімпійських ігор у Лондоні індекс PMI у сфері послуг Британії підскочив, і економіка одразу зросла приблизно на 0,2 відсоткового пункту, згідно з оцінками ONS на той час.

Зростання свідчить про те, що «Олімпійські та Паралімпійські ігри, можливо, мали позитивний і значний вплив на моделі витрат домогосподарств», – заявило тоді ONS. Крім того, витрати на їжу, напої, готелі, транспорт і навіть інші розважальні послуги зросли завдяки зростанню туризму.

Нагадаємо, курс євро зріс до найвищого рівня за рік по відношенню до долара, оскільки валютні трейдери припускають, що керівники центральних банків США підтримають аргументи щодо зниження вартості запозичень на економічному симпозіумі Федерального резерву в Джексон-Хоул.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...