Останні новини:

Ситуація зі світлом в Україні стрімко погіршується

Поділитися:

Ситуація з електроенергією в Україні погіршилася через низку факторів: зниження продуктивності сонячних електростанцій через хмарність, виведення в плановий ремонт обладнання АЕС, збільшення споживання електрики через досить високу температуру, наслідки останніх російських обстрілів. Найближчим часом істотного збільшення лімітів для областей очікувати не варто.

Подробицями поділився голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, виступаючи 4 червня в ефірі телеканалу “Перший”. “Остання атака ворога на теплові гідроелектростанції зменшила і так невеликі обсяги генерації, які зараз у нас працюють та яких і до цього було недостатньо”, – зазначив він.

Представник “Укренерго” пояснив, що ліміти для областей виходять із того, скільки в України генеруючої потужності.

“Тобто скільки в нас електроенергії, умовно кажучи, може виробитися та імпортуватися – стільки ми й розподіляємо між областями. І зміна цих лімітів можлива тільки в разі суттєвого відновлення пошкоджених енергоблоків або якщо суттєво знизиться споживання. Поки що ні того, ні того не очікується. Тому ситуація цього тижня буде складною.

Єдине – на вихідних споживання впаде. Це завжди відбувається так, це сталий тренд. Тому на вихідних буде трохи легше”, – сказав Кудрицький.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...