Останні новини:

Сі Цзіньпін тисне на власників девелоперських компаній, щодо фінансування нерухомості – Bloomberg

Поділитися:

Вищий економічний чиновник Китаю закликав міську владу виконати заходи, розроблені національними політиками, спрямовані на послаблення спаду на національному ринку нерухомості.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Усі міста повинні вчасно докласти зусиль, щоб створити механізм фінансування та координації для галузі нерухомості та переконатися, що він працює з високою ефективністю», — сказав у понеділок віце-прем’єр Хе Ліфен. Він зробив зауваження під час зустрічі щодо того, як краще підтримувати публічні компанії, щоб допомогти стабілізувати фондовий ринок країни.

Рецесія в сфері нерухомості сильно вплинула на зростання Китаю протягом останніх двох років і вдарила по настроям на фондовому ринку. Економісти та інвестори висловлюють занепокоєння, що падіння нерухомості триватиме й цього року.

Віце-прем’єр Китаю також закликав якнайшвидше реалізувати заходи підтримки конкретних проектів, йдеться в заяві на веб-сайті уряду. Але він також закликав місцеву владу діяти проти відволікання так званих коштів попереднього продажу, які зараз знаходяться на депозитних рахунках. Готівка, зібрана від покупців до остаточного продажу нерухомості, була ключовим джерелом фінансування будівельників у роки буму.

Нагадаємо, зона євро несподівано уникла першої рецесії після пандемії в другій половині 2023 року, оскільки більш стійке зростання в Італії та Іспанії компенсувало нездужання в Німеччині.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...
2 Липня 2024 року - 11:26
25-річний мешканець Маріуполя Микола Бурлака, що до початку повномасштабного вторгнення...
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів