Рада працює над новим податком

Поділитися:

У Верховній Раді розробляють законопроєкт, який введе податки для міжнародних посилок. Дата ухвалення документа поки невідома.

Верховна Рада готує законопроєкт щодо скасування митних пільг для міжнародних посилок, про що повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у коментарі для Економічної правди.

“Ми не відмовилися від цієї ініціативи. Плануємо скасувати пільгу для посилок окремим законопроєктом, який зараз розробляється”, – зазначив Гетманцев.

Однак терміни, коли цей законопроєкт буде готовий, поки що залишаються невідомими.

В Україні існує встановлений державою митний ліміт у 150 євро. Це означає, що всі посилки, вартість яких не перевищує 150 євро, які не містять заборонених до ввезення в країну товарів або речовин, не порушують авторського права і мають правильно заповнені супровідні документи, не оподатковуються і не підлягають розмитненню. Якщо посилка коштує менше ніж 150 євро, то вона одразу відправляється за адресою одержувача без затримок на митниці.

За статистикою, за 2023 рік без податків в Україну завезли 51,5 млн одиниць міжнародних поштових відправлень. У середньому виходить, що кожен українець отримав дві посилки за рік.

Нагадаємо, 18 липня Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, яким пропонується підвищити окремі податки. Здебільшого вони стосуються військового збору, але одна з пропозицій стосується запровадження ПДВ на імпортні посилки у розмірі до 150 євро (за винятком поштових відправлень вартістю до 45 євро, якщо їх надсилають одержувачу без оплати й вони не призначені для продажу).

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...