Прогнози зростання Китаю скорочуються на наступний рік – Вloomberg

Поділитися:

Економічні перспективи Китаю погіршуються в наступному році, оскільки аналітики не мають чіткого консенсусу щодо того, що бізнес-середовище покращиться, незважаючи на прагнення Пекіна відновити довіру та його зусилля щодо зміцнення зв’язків із США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Це висновок з нового опитування Bloomberg серед економістів, які знизили свої прогнози зростання на 2023 рік до 5,2% з попередньої середньої оцінки в 5,5%. Очікується, що валовий внутрішній продукт зросте на 4,8% у 2024 році, що трохи нижче попереднього середнього очікування в 4,9%.

Економічне відновлення Китаю втрачає оберти, коли ВВП зростав повільніше, ніж очікувалося в минулому кварталі, а інші дані висвітлюють тривожні знаки щодо всього, від споживання та торгівлі до погіршення падіння ринку нерухомості. Найвищі лідери Китаю засвідчили більш «голубину» позицію щодо подальшої політики, але все ще, ймовірно, утримаються від масштабних стимулів.

Нагадаємо, рішення Гонконгу нагородити закордонних дисидентів винагородою в 1 мільйон гонконгських доларів знову викликало побоювання, що Китай посилює свою експансію.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...