Південна Корея – найшвидше зростаючий ринок віскі у світі

Поділитися:

Бум віскі додав до зростання витрат Кореї на предмети розкоші, що зробило азіатську країну найбільшим у світі споживачем розкоші на душу населення у 2022 році, за даними Morgan Stanley. Розкішні бренди, такі як Louis Vuitton і Gucci від LVMH, цього року провели покази в Сеулі, а Ferrari вибрала столицю для проведення свого першого публічного заходу в Азії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Дорогі бренди та рідкісні пляшки стали таким же маркером статусу, як нова розкішна сумочка чи взуття, особливо в соціальних мережах. Хоча продаж алкоголю окремим особам є незаконним, деякі онлайн-спільноти перетворилися на ринки порожніх пляшок від віскі. Один бажаний предмет домашнього декору, порожня пляшка змішаного шотландського віскі Royal Salute, нещодавно продана за 78 000 вон, або приблизно 60 доларів.
На відміну від цього, пиво та такджу — традиційне трав’яне вино — оподатковуються залежно від об’ємного відсотка вмісту алкоголю. У 2022 році Європейська торгова палата в Кореї рекомендувала уряду Кореї розширити оподаткування на основі об’єму для інших алкогольних напоїв, оскільки попит на алкоголь преміум-класу в Кореї зростає, згідно з білою книгою. Корея оподатковує пиво таким чином з 2020 року, і це покращило конкурентоспроможність місцевих виробників пива, пише видання.

Але оподаткування алкогольних напоїв за такою ж моделлю виявилося складним, оскільки це підвищить ціну на соджу — національний напій Кореї, який повсюдно поширений у ресторанах і продуктових кіосках — який зазвичай містить щонайменше 13% алкоголю. Політики побоюються публічних протестів, якщо вони перейдуть до оподаткування обсягів, подібно до того, як вони підняли податки на сигарети в 2015 році, сказав Кім Ву-Чул, професор оподаткування в Університеті Сеула.

Нагадаємо, у п’ятницю Народний банк Китаю має нагоду оприлюднити прогноз монетарної політики на рік на тлі зростання спекуляцій щодо підтримки економіки — хоча неясно, наскільки будь-які дії допоможуть.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...