Перевезення зерна залізницею впала майже на 20%

Поділитися:

Обсяги перевезення зернових вантажів у квітні впали до мінімуму за останні п’ять місяців.

Про це йшлося під час онлайн-наради представників «Укрзалізниці» та аграрного ринку 20 квітня, передає Rail.insider.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, за 19 діб квітня на експорт залізницею перевезли 1,537 млн т зернових вантажів. У напрямку портів транспортовано 1,157 млн т, а до західних прикордонних переходів — 380 тис. т.

«Це нижче показника минулого місяця і нижче показників останніх майже п’яти місяців. Якщо така динаміка буде зберігатися, то загалом за місяць перевеземо на експорт менш ніж 2,5 млн т. У найкращі місяці ми перевозили 3,2 та 3,4 млн т)», — прогнозує він.

Також скоротилися обсяги навантаження агропродукції. З початку квітня показник становив 1,457 млн т. Це 21,9% від загального обсягу. Водночас середньодобове навантаження наразі становить 77 тис. т (очікувалось 93 тис. т).

Окрім того, фіксується падіння передачі вагонів із зерновими вантажами через кордон. Якщо на початку квітня цей показник сягав 590 одиниць рухомого складу, то наразі він скоротився на 37%, до 374 вагонів. Попри це, за місяць вдалося зменшити кількість вагонів з аграрними вантажами, що очікують передачі через західні прикордонні переходи.

Нагадаємо, АТ «Укрзалізниця» ухвалила рішення про тимчасове обмеження для транзитних перевезень білоруських добрив калію через територію України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...