Німецькі заводи все ще демонструють спад замовлень, – Bloomberg

Поділитися:

Замовлення на підприємствах Німеччини поки що не показують зростання і це, на думку експертів, показує, що криза ще не минула. Натомість у інших галузях економіки ситуація вже дещо краща.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

У травні 2024 року попит на виробничі замовлення впав на 0,2% у порівнянні з квітневими показниками. Натомість аналітики прогнозували зростання на 0,6%. Те, що цього не сталося, прямо вказує на продовження боротьби.

Зараз є очікування, що до кінця поточного року найбільша економіка Європи та одна з найбільших у світі відновиться. Це станеться головним чином завдяки покращенню доходів домогосподарств, оскільки працівники компенсують збитки, понесені під час сплеску інфляції. Попри приглушені на даний момент інвестиції, аналітики з Deutsche Bank заявили, що експорт має виграти від потужного глобального зростання.

У S&P Global провели опитування, результати якого дещо відрізняються від позитивних прогнозів самих німців. Отже, опитування демонструє, що німецьке виробництво загалом все ще відчуває великі проблеми. Зокрема, активність заводів у травні тримається нижче порогового значення, що вказує на розширення, хоча впевненість підвищилася.

Нагадаємо, Макрон пообіцяв підтримку України. Зокрема, йдеться про надання Францією літаків-винищувачів та команди інструкторів, які навчатимуть українських військових.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи