Німеччина з союзниками заблокувала плани нових спільних запозичень для фінансування важливих проектів ЄС, – Bloomberg

Поділитися:

Уряд Німеччини та його союзники досягли успіху у своїх зусиллях. Зокрема, йдеться про блокування планів на нові спільні запозичення, які надалі мали б йти на фінансування важливих для Євросоюзу проєктів – кліматичних, оборонних тощо.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

На майбутній зустрічі європейських лідерів, яка має пройти вже у четвер, є висока вірогідність того, що так звані оборонні облігації навіть не будуть розглядатися. Запланована зустріч має на меті обговорити свої головні пріоритети на наступні п’ять років. Відомо також, що головним поштовхом до припинення дебатів щодо спільного боргу були потрясіння у Франції. Про це заявили одразу кілька чиновників, які побажали не називати своїх імен під час обговорення приватних розмов.

Глави урядів країн ЄС станом на зараз намагаються узгодити стратегію протидії торговій напруженості з Китаєм і США, експансіоністській війні Володимира Путіна в Україні та можливості повернення Дональда Трампа в Білий дім. У той же час вони шукають способи прискорити економічне зростання та підтримати зелену угоду блоку, де спільний випуск боргових зобов’язань є одним із запропонованих рішень.

Нагадаємо, Сі Цзіньпін закликає виробників своєї країни боротися з технологічним домінуванням конкурентів під час битви за чіпи зі США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...