Німеччина втрачає надію на економічне зростання у 2024 році, – Bloomberg

Поділитися:

Уряд Німеччини готується знизити свої прогнози для найбільшої економіки Європи, не очікуючи жодного зростання цього року. За словами джерел, знайомих з цим питанням, офіційні особи в Берліні планують знизити прогноз зростання на 2024 рік до стагнації, порівняно з раніше прогнозованими 0,3%.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Це означає ще один втрачений рік для економіки, яка страждає від слабкості промислового сектора через припинення поставок газу з Росії після вторгнення в Україну, слабкий попит у Китаї та труднощі з переходом на виробництво електромобілів.

Додаткові проблеми включають можливе закриття заводів Volkswagen AG та відкладення інвестицій Intel Corp у новий завод по виробництву мікросхем. Також існує ризик повернення Дональда Трампа в Білий дім, що може ще більше ускладнити ситуацію.

Економічні проблеми Німеччини мають більше структурний, ніж циклічний характер, і потребують довгострокових рішень для підвищення конкурентоспроможності. Після звіту німецькі облігації зазнали збитків, а прибутковість дворічних облігацій підвищилася на три базисних пункти до 2,1%.

Нагадаємо, у своїй останній спробі підтримати проблемний сектор нерухомості Китай вживає заходів, щоб знизити вартість запозичень на цілих 5,3 трильйона доларів у вигляді іпотечних кредитів для мільйонів сімей.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності