Нерозвинений ринок у Китаї погіршує проблеми з нерухомістю – Вloomberg

Поділитися:

Після значного дефолту увага інвестора зазвичай звертається на потенційні виплати від кредитно-дефолтних свопів, типу цінного паперу, який діє як страхування від банкрутства.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Це тому, що китайський ринок CDS набагато менш розвинений, ніж у більшості великих економік, а це означає, що багато інвесторів, які купили облігації Country Garden Holdings Ltd на 10 мільярдів доларів, зробили це без страхування від дефолту. Непогашений обсяг свопів настільки мізерний, що комісія дилерів та інвесторів, яка контролює світовий ринок CDS, цього тижня постановила, що проводити аукціон для визначення розміру виплати не варто. Натомість контракти будуть укладатися двосторонньо між покупцями та продавцями.

Відсутність страхування є ще одним ударом для інвесторів, які зіткнулися з низкою дефолтів в останні місяці, оскільки китайські фірми з нерухомості намагаються повернути позичені гроші, коли процентні ставки були набагато нижчими. Національні забудовники нерухомості все ще мають непогашені доларові облігації на суму близько 160 мільярдів доларів, і жодна фірма не включена до глобального списку з 806 ліквідних цінних паперів CDS, складеного Depository Trust & Clearing Corporation.

Нагадаємо, Китай розглядає можливість збільшення дефіциту бюджету на 2023 рік, оскільки уряд готується розгорнути новий раунд стимулювання, щоб допомогти економіці досягти офіційної цілі зростання.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...