Нафта падає, оскільки зростання поставок і низький попит посилюють погані прогнози, – Bloomberg

Поділитися:

Ціни на нафту різко впали, перекресливши зростання за рік, після того, як перспективна угода про відновлення поставок з Лівії знову звернула увагу трейдерів на занепокоєння щодо прохолодного світового попиту на сиру нафту.

Про пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Глобальний орієнтир Brent впав на 4,9% і встановився нижче 74 доларів за барель після того, як раніше досяг найнижчої внутрішньоденної ціни з середини грудня 2023 року. Падіння відбулося після того, як голова центрального банку Лівії заявив, що угода, яка відновить видобуток країни ОПЕК, здається неминучою.

З огляду на те, що на ринок може повернутися понад півмільйона барелів лівійської сирої нафти, увага знову зосереджена на прохолодному глобальному споживанні нафти. Економічні занепокоєння в ключових країнах-споживачах, включаючи Китай і США, вплинули на настрої в останні місяці, причому лише періодичні геополітичні занепокоєння та незначні перебої з поставками маскували тривогу. Заглядаючи вперед, ринок готується до поступового відновлення виробництва ОПЕК+, починаючи з 180 000 барелів щоденних поставок протягом кількох тижнів.

«Токсична суміш надлишкової пропозиції, різкого зниження попиту, технічних показників і поганих фундаментальних показників продукту в змові знищить сиру нафту сьогодні», — сказав Роберт Яугер, директор відділу енергетичних ф’ючерсів Mizuho Securities USA.

Нагадаємо, акції показали найгірший день з моменту обвалу ринку 5 серпня. Індекс S&P 500 впав більш ніж на 2%, оскільки зростання та монетарні тривоги разом підпалили ризиковані активи, як і місяцем раніше.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...