Останні новини:

На економіку Китаю вартістю 17 трильйонів доларів тисне безлад із нерухомістю, – Bloomberg

Поділитися:

Китай покладався на свою виробничу потужність і експортні двигуни, щоб компенсувати тягар падіння ринку нерухомості та зберегти ціль зростання.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Ситуація, що склалася станом на зараз, свідчить про те, що уряду потрібно буде посилити підтримку, якщо він хоче досягти мети зростання приблизно на 5%. Згідно з даними, опублікованими в суботу, промислова діяльність скоротилася четвертий місяць поспіль у серпні, а субіндекси демонструють поглиблення дефляційного тиску.

Тим часом останні дані про продажі показали, що падіння житлової нерухомості поглибилося, оскільки очікування подальшого падіння цін на нове житло перешкоджало зусиллям пом’якшити спад.

Економісти банків, включаючи UBS Group AG і JPMorgan Chase & Co., очікують, що Китай не досягне своєї мети зростання, тоді як інші закликають до посилення стимулів для підвищення настроїв.

«Економіці буде потрібна додаткова політична підтримка, щоб вийти з тривалого періоду слабкості», — написали Чан Шу та Ерік Чжу з Bloomberg Economics. «Державні витрати повинні залишатися ключовим важелем для підвищення сукупного попиту, коли приватного попиту немає — і темпи повинні прискоритися».

Нагадаємо, Нідерланди планують обмежити можливості ASML Holding NV ремонтувати та обслуговувати своє напівпровідникове обладнання в Китаї, що може завдати болючого удару зусиллям Пекіна з розвитку індустрії чіпів світового рівня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...