МВФ закликає новий уряд Південної Африки здійснити сміливі реформи, – Bloomberg

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд заявив, що новий багатопартійний уряд Південної Африки має здійснити сміливі реформи, щоб повністю розкрити потенціал економіки.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий”.

Уряд повинен спиратися на існуючу програму реформ, але «підвищити свої амбіції та прискорити реалізацію, щоб вивести економіку на постійний вищий і всеохоплюючий шлях зростання», — сказав вашингтонський кредитор у своїй оцінці Південної Африки після фінансування. «Такий мандат може повернути економіку зі шляху слабкого зростання, високого боргу та погіршення рівня життя до високого зростання, фіскальної стабільності та спільного процвітання».

Правлячий альянс, сформований після того, як Африканський національний конгрес втратив абсолютну більшість на виборах 29 травня, зобов’язався прискорити реформи. Зокрема, йдеться про збільшення енергопостачання та вирішення проблем з логістикою, щоб прискорити зростання, яке в середньому становило менше 1% за останнє десятиліття.

«Структурні реформи мають першочергове значення для підтримки створення робочих місць, зростання та процвітання», – сказав аналітик з МВФ. На його думку, у першочерговому переліку реформи електроенергетики та транспортного сектору, які сприяють участі приватного сектора, усувають перешкоди для торгівлі та зміцнюють управління, доповнені розумною грошово-кредитною та фінансовою політикою.

Нагадаємо, більшість рушіїв зростання Китаю демонструють ознаки припинення, в той час як ринок нерухомості продовжує гальмувати економіку, підкреслюючи нагальність державного втручання, щоб утримати дедалі малоймовірнішу ціль зростання в полі зору.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...