Останні новини:

Маленьке чеське місто допомагає Європі конкурувати у світовій війні чіпів, – Bloomberg

Поділитися:

Чеське місто Рожнов-под-Радгоштем було відоме своїми солодкими пирогами, политими ромом, і музеєм під відкритим небом із історичними дерев’яними будинками. Потім пролунало оголошення, яке сколихнуло сонну затоку.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

У червні американський виробник мікросхем ON Semiconductor Corp. вибрав це маленьке містечко для створення нового виробничого центру на 2 мільярди доларів. За останні кілька тижнів сюди приїхали забудовники, керівник місцевого університету та урядовці, за якими слідкували телевізійні групи.

Інтерес не дивний, враховуючи, що інвестиція буде найбільшою іноземною компанією в Чехії за три десятиліття. Але це також свідчить про те, що план створення нового покоління мікрочіпів більше залежить від перспектив центральної Європи.

Onsemi розширить існуючу фабрику, щоб виробляти мікросхеми для електромобілів і індустрії відновлюваної енергетики, і контракт з Volkswagen AG вже укладено. Успіх важливий не лише для міста та чеської економіки, що стагнує, але й для Європейського Союзу. Це надасть здатність забезпечити постачання в умовах глобальної боротьби за критично важливі компоненти.

«Напівпровідники стають основою сучасної економіки», — заявив міністр промисловості й торгівлі Йозеф Сікела. «Чим більше цих нових технологій ми зможемо виробляти всередині країни, тим краще для нашої економічної безпеки».

Інвестиції Onsemi скромні порівняно з деякими технологічними проектами в інших країнах Європи. Але поточний завод у Рознові вже відіграє величезну роль у компанії, оскільки він проектує та виробляє напівпровідники. Це ключ до переходу чеської економіки до більш прибуткової, менш трудомісткої галузі, ніж традиційне виробництво автомобілів і автокомпонентів.

Нагадаємо, цього року економіка Китаю робила ставку на стрімкий розвиток промислового виробництва.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...