Лондон планує підвищити податки, щоб заповнити чорну діру в 22 мільярди фунтів, – Bloomberg

Поділитися:

Рейчел Рівз оголосила про низку заходів для зміцнення державних фінансів Великої Британії, звинувативши попередній консервативний уряд у створенні чорної діри на 22 мільярди фунтів стерлінгів (28,3 мільярда доларів США). На додаток вона дала зрозуміти, що восени їй, можливо, доведеться підвищити податки до бюджету, щоб допомогти збалансувати книги.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Новий канцлер казначейства Великобританії, яка перебувала на посаді трохи більше трьох тижнів, заявила, що припинить виплати на зимове паливо приблизно 10 мільйонам пенсіонерів, скасує заплановані реформи соціального забезпечення дорослих і скасує деякі транспортні проекти, щоб «закріпити основи» економіки. «Якщо ми не можемо собі цього дозволити, ми не можемо цього зробити», — наполягала вона, виступаючи в Палаті громад у понеділок.

Рівз сказала, що при вступі на посаду вона виявила низку тисків на державні витрати, які залишилися «нефінансованими та нерозкритими» останньою консервативною адміністрацією на чолі з колишнім прем’єр-міністром Ріші Сунаком і колишнім канцлером Джеремі Хантом. За її словами, вони включали прогнозовану перевитрату цього року на систему надання притулку на суму 6,4 мільярда фунтів стерлінгів та ще 1,6 мільярда фунтів стерлінгів на нефінансовані транспортні проекти. Тим не менш, вона сказала, що виконає незалежні рекомендації щодо підвищення заробітної плати для працівників державного сектору, в середньому на п’ять-шість процентних пунктів, що коштуватиме цього року 9 мільярдів фунтів.

Заява Рівз буде розцінена як спроба підтягнути можливе підвищення податків у бюджеті, який вона, як обіцяла, оголосить 30 жовтня. Після виборів 4 липня закінчилися 14 років уряду під керівництвом консерваторів. Бюджет вимагав би «важких рішень щодо витрат, соціального забезпечення та податків», — сказала Рівз, уперше, коли вона прямо вказала, що може підвищити додаткові податки.

Нагадаємо, казначейство США знизило свою оцінку федеральних запозичень на поточний квартал і спрогнозувало, що резерв готівки уряду зменшиться до кінця року напередодні можливої ​​нової боротьби за ліміт боргу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...