Останні новини:

Лінія електропередачі між Туреччиною та Іраком почала працювати, – Bloomberg

Поділитися:

Лінія, яку планували довгих 20 років, нарешті запрацювала. Це означає, що Ірак починає імпорт турецької електроенергії з новою лінією.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Ця лінія може потенційно допомогти нафтовидобувній сфері Іраку впоратися з виснажливими відключеннями електроенергії. 115-кілометрова (71-миля) лінія з’єднується з електростанцією на захід від Мосула і постачатиме 300 мегават у північні провінції Ніневія, Салагуддін і Кіркук. Про це йдеться в заяві прем’єр-міністра Іраку Мохаммеда Шиа Аль-Судані в неділю.

Проект, задуманий ще у 2004 році, є частиною стратегії Іраку з підключення до сусідніх мереж та «інтеграції в регіональну енергетичну систему, що дозволяє диверсифікувати та обмінюватись за різних умов пікового навантаження». Навіть маючи величезні запаси нафти, Ірак, який є членом ОПЕК, все ще сильно залежить від імпорту електроенергії та газу, щоб забезпечити роботу своєї мережі, особливо влітку, коли попит на охолодження досягає піку. Основним постачальником є ​​сусідній Іран.

Уряд неодноразово заявляв, що йому необхідно диверсифікувати свої джерела, і вивчав варіанти з сусідніми країнами. З’єднання між Йорданією та Іраком у березні почало забезпечувати західну енергосистему 40 мегаватами, з планами збільшити цю цифру більш ніж утричі.

Ірак також прагне «завершити з’єднання з електричною мережею Ради співробітництва Перської затоки до кінця цього року», – повідомили в офісі Аль-Судані.

Нагадаємо, одним з важливих результатів політичної зустрічі в Пекіні минулого тижня стало рішення про те, щоб центральний уряд витрачав більше коштів на зниження навантаження на місцеві органи влади, які відчувають брак коштів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...